Met geweld ontvoerde Insiya (2) nog steeds spoorloos

© AD

De politie heeft nog altijd geen spoor van de ontvoerde Insiya Hemani uit Amsterdam. Donderdagmiddag stuurde de politie een AMBER Alert uit voor de 2-jarige peuter. Ze werd 's ochtends rond 08.15 uur met geweld ontvoerd door drie mannen. De politie vermoedt dat het meisje nu bij haar vader is, de 37-jarige uit India afkomstige Shehzad Hemani.

AD

De politie heeft van zowel het meisje als haar vader foto verspreid en roept iedereen op naar het meisje uit te kijken.TaserHet meisje werd vanochtend weggenomen uit een huis aan de Anfieldroad in Amsterdam-Oost. Een buurman probeerde de drie mannen die Insiya meenamen nog tegen te houden. Hij overmeesterde één van de ontvoerders. ,,Met een stroomstootwapen heeft hij mij geprobeerd te prikken, maar er was weinig aan de hand'', vertelt hij.Hij bleef echter bovenop de overmeesterde persoon liggen totdat de politie arriveerde. Die heeft de ontvoerder na behandeling in het ziekenhuis gearresteerd. De buurtbewoner doet in de video hieronder zijn verhaal.SignalementInsiya droeg volgens de politie ten tijde van haar ontvoering een wit rompertje met roze opdruk van het merk Petit Bateau en een witte luier. Het meisje heeft bruin haar en bruine ogen. Een Ambert Alert wordt uitgegeven bij vermiste kinderen in ernstig gevaar of levensgevaar.StroomstootwapenVan de drie ontvoerders waren er twee al vertrokken met het kind, zegt de buurman. ,,Ik heb die derde op de grond kunnen krijgen. Met een stroomstootwapen heeft hij mij geprobeerd te prikken, maar er was weinig aan de hand. Met een paar judogrepen heb ik hem op de grond gehouden en hij heeft een paar klappen in zijn gezicht gekregen.''De ontvoering heeft volgens de buurman te maken met scheidingsproblemen. ,,Ik denk dat die vader z'n kinderen wil hebben. De moeder woont in Nederland, de vader in India of zo.''Amber AlertDe politie heeft met een Amber Alertgevraagd om uit te zien naar de tweejarige Insiya Hemani. Volgens de politie droeg het meisje ten tijde van haar ontvoering een wit rompertje met roze opdruk van het merk Petit Bateau en een witte luier. Het meisje heeft bruin haar en bruine ogen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee