Wonderbaarlijk herstel van studente (22) die in coma lag

© hbvl

Sam Hemming, een 22-jarige Britse studente, is in het hospitaal door het oog van de naald gekropen.

hbvl

Sam werd met een zware hoofdwonde per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis na een verkeersongeval, waarbij het voertuig waarin ze zat over de kop ging op een snelweg. De studente belandde in een coma en haar ouders kregen enkele weken later de raad om de beademingsmachine uit te schakelen.

Op het ogenblik dat de artsen de laatste voorbereidingen daartoe troffen, zagen ze dat de grote teen van Sam bewoog. Al enkele dagen later kon de studente losgekoppeld worden van de machine en op eigen kracht ademhalen. Twee maanden nadien werd ze uit het ziekenhuis ontslagen en keerde de twintiger terug naar haar ouderlijke woonst.

De linkerhelft van haar brein raakte onherroepelijk beschadigd, maar ze leerde opnieuw spreken en wandelen. “Het is een mirakel”, zegt mama Carol in Britse media. “Sam had eigenlijk dood moeten zijn.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee