Een unieke mijlpaal: 75 jaar getrouwd

© Ermindo Armino

Een 75-jarig huwelijksfeest vieren, dat doe je niet elke dag. Anton en Katharina Franssen-Arnoldi uit Vaals zijn de absolute uitzondering op de regel. Daarom kregen zij vrijdag burgemeester Reg van Loo, gouverneur Theo Bovens en kamerheer Jan Schrijen op bezoek. ,,Toch zijn we vannacht als we terugkomen van ons feestje in Grand Café Zera pas écht 75 jaar getrouwd”

Ronald Colée

1 oktober 1941 trad het stel in het huwelijk in Kerkrade. ,,Voor de kerk althans, voor de wet drie weken eerder.” Inmiddels is Anton 97 jaar oud, Katharina 96, maar beiden voelen zich nog altijd opperbest. “Ja, Anton is wat slechter ter been geworden, waardoor we geen dansjes meer kunnen maken, wat we altijd heel graag gedaan hebben. Maar mag het, op zo’n leeftijd? Ik zou het wel nog kunnen, maar doe het ook niet meer.”

Waar ze vijf jaar geleden tijdens hun platina bruiloft nog drie dagen voor het feestgedruis uittrokken, zijn dat er nu bij het albasten jubileum ‘slechts’ twee. “Vandaag vieren we met familie, vrienden en kennissen in Zera en volgende week volgt er nog een feest in het appartementencomplex waar we wonen. Met alle bewoners uit de flat.”

Resteert nog een vraag: Is Anton in al die jaren de trouwdag nooit vergeten? “Nee, niet één keer”, beweert Katharina. “De laatste jaren praat hij daar alleen maar meer over.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee