Stomadouche Limburgse wereldprimeur

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Goed nieuws voor mensen met een stoma. Met een speciale stomadouche kan men zich snel en makkelijk zelf verzorgen.

De Limburger

Peter Cox uit Reuver heeft naar eigen zeggen daarmee een wereldprimeur. Hij heeft in drie jaar tijd de eerste 3D-geprinte prototypes geperfectioneerd, wereldwijd gepatenteerd en via Stomydo BV op de markt gebracht.

Zorgverzekeraars CZ en VGZ zijn hevig geïnteresseerd. CZ start binnenkort zelfs een pilot. „Het hulpmiddel doet meer dan alleen het verzorgen van het stoma en de omliggende huid. Het verbetert ook de huidkwaliteit”, zegt Peter Cox.

Parallel aan de stomadouche heeft hij ook een pleisterverwarmer ontwikkeld, opdat die plak beter aan de huid hecht. Cox acht de kans groot dat zijn stomadouche (298 euro) en plakverwarmer (149 euro) in de nabije toekomst deels of zelfs geheel worden vergoed. De producten komen reeds in aanmerking voor zorgkostenaftrek bij de belastingdienst.

Meer in De Limburger van zaterdag

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee