Vrouw slaat 65-jarige buur in elkaar met fles

© hbvl

Een 41-jarige vrouw heeft in een appartementsgebouw in Wilrijk een medebewoonster enkele breuken geslagen met een wijnfles. Tot onbegrip van het slachtoffer heeft het parket de vrouw vrijgelaten.

hbvl

“Donderdag werd ik beneden in de hal aangesproken door een buurvrouw”, zegt de 65-jarige Lydia De Decker. “Ze was dronken, zoals wel vaker, dus ik besloot haar te negeren. Maar dan duwde ze me tegen de liftdeur en begon met een wijnfles op mij te kloppen. Ze zei dat ze me kapot zou maken.” Uiteindelijk kon een bezoeker de fles afpakken.

“De verdachte gedroeg zich agressief en beet en spuwde naar de ambulanciers”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Ze werd gearresteerd.”Het parket vond het niet nodig de vrouw voor te leiden bij de onderzoeksrechter. Ze mocht naar huis terug. Lydia De Decker snapt het niet. “Ik heb een gebroken neus en een gebroken oogkas. En dan hoor ik dat die vrouw hier weer rondloopt.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee