“Als prinses kan Alyssia leukemie even vergeten”

© hbvl

Als een echte prinses is het jonge kankerpatiëntje Alyssia (6) zaterdag door het leven gegaan. Make-a-Wish had voor het meisje een onvergetelijke vorstelijke dag georganiseerd. “Op deze manier kon onze dochter even haar strijd tegen leukemie vergeten”, vertelt papa Kevin Arents.

hbvl

Een jaar geleden stond de wereld even stil voor Kevin Arents, zijn vrouw Karen en hun drie kinderen. “Op 15 oktober 2015 werd de diagnose van leukemie vastgesteld bij onze dochter”, beschrijft mama Karen. “Die dag veranderde ons hele leven, niet alleen voor ons als ouders en Alyssia zelf. Maar ook voor onze twee jongste kinderen was niets nog hetzelfde. Voor Alyssia was deze dag van Make-A-Wish er dan ook eentje om nooit te vergeten en om opnieuw krachten op te doen om haar strijd tegen haar ziekte voort te zetten.”

Prinses

Zoals elk meisje van haar leeftijd droomde Alyssia ervan om een echte prinses te zijn. En zaterdag ging die droom in vervulling. Zaterdagochtend werd het hele gezin thuis opgehaald in een echte oldtimer voor een royale dag. Maar natuurlijk moest Alyssia eerst een echt prinsessenkleed aan. “Daarna ging ze naar een schoenenwinkel waar ze mooie schoentjes mochten kiezen”, zegt papa Kevin. “Een tussenstop bij McDonald’s mocht ook niet ontbreken want dat is het lievelingseten van Alyssia.”

Klasgenootjes

Nadat ze ook bij de kapper was geweest voor een prinsessenkapsel en make-up, ging ze in een koets richting een kasteel. Want bij een echte prinses hoort een echt kasteel. “Daar werd Alyssia opgewacht door haar vriendjes en vriendinnetjes, klasgenootjes en juffen Katrijn en Sofie. Nadat de juffen een verhaaltje hadden voorgelezen, volgde een leuk feestje voor de kinderen met pannenkoeken en taart. Er werd gedanst, er was een springkasteel, een schminkstand, noem maar op.”

Stralen

Voor Alyssia, haar zusjes en ouders was afgelopen zaterdag er eentje om nooit te vergeten. Mama Karen: “We zagen onze kinderen lachen en stralen als echte prinsessen. We zijn de vrijwilligers van Make-A-Wish dan ook zeer dankbaar voor hun inzet en voor al het werk dat ze doen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte.”

En Alyssia zelf is die avond vroeg maar met duizenden dromen in bed gedoken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee