'Roemeen sloeg Visser dood met asbak en vaas'

© AD

Ingrid Visser is doodgeslagen met een zware kristallen asbak en een vaas. Dat heeft hoofdverdachte Juan Cuenca vandaag verklaard in de rechtszaak tegen hem en drie medeverdachten van de moord op de Nederlandse volleybalster en haar partner Lodewijk Severein, in mei 2013.

AD

Volgens Cuenca pakte zijn Roemeense medeverdachte Valentin Lon de asbak nadat Visser een onverwachte beweging had gemaakt. 'Ik weet niet of ze dat deed om het pistool af te pakken waarmee Severein mij bedreigde maar voor Lon was het aanleiding om de kristallen asbak te pakken en haar er een paar keer keihard mee in het gezicht te slaan.' 'Doodgeslagen'De Roemeen zou Visser en Severein daarna hebben doodgeslagen. 'Lon mepte Severein bewusteloos met een vuistslag. Daarna sloeg hij Ingrid dood met de asbak en een vaas. Vervolgens maakte hij haar partner af en hakte hij hun lichamen met een bijl in stukken,' aldus Cuenca. De Spanjaard verklaarde eerder vandaag dat een tot nu toe onbekende Rus Visser toetakelde met de asbak. Die 'Danko' zou een dubieuze zakenrelatie zijn geweest van Lodewijk Severein en behoorde volgens Cuenca tot de Russische maffia. De Spanjaard zou uit angst tot nu toe niet hebben gesproken over de Rus omdat die 'dreigde terug te komen om zijn familie en hem te vermoorden.' BekentenisCuenca bekende vanmorgen dat hij Lon betaalde voor de moord. Hij zou voor enkele duizenden euro's Valentin Ion en de Roemeense medeverdachte Constantin Stan hebben ingeschakeld om het Nederlandse stel uit de weg te ruimen. Dat gebeurde op brute wijze in een vakantiewoning in Molina de Segura, 8 kilometer ten noordwesten van Murcia. Cuenca beweert dat hij een van de Roemenen 1.200 euro betaalde om de lichamen van de Nederlanders te laten verdwijnen. Volgens de Roemeen was het geld bestemd om de huur van de woning te kunnen betalen.240.000 euroCuenca vertelde vanmorgen in de rechtszaal dat volleybalclub VAC Murcia waarvoor Visser van 2009 tot 2011 uitkwam, haar nog 240.000 euro schuldig was. De toenmalige voorzitter van de volleybalclub, Evedasto Linfante, wilde de schuld volgens Cuenca niet betalen. 'Hetzelfde deed hij met andere volleybalsters. Om het geld terug te krijgen, stelde Ingrids partner voor om een firma op te richten met zetel in Gibraltar om een marmergroeve van Linfante te verkopen,' aldus de hoofdverdachte.De volleybalclub ging in 2011 ten onder en liet grote schulden achter, onder meer aan Visser. Severein en Cuenca werden zakenpartners. Severein zou samen met Cuenca hebben geprobeerd om nog zo veel mogelijk uit de failliete club te slepen. Kennelijk werd Severein daarbij een blok aan het been van Cuenca.De rechtszaak tegen de verdachten van de moord op Visser en Severein is vanmorgen hervat. Het proces werd donderdag geschorst nadat de advocaat van een van de Roemeense verdachten was flauwgevallen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee