Bedreiging via sociale media voor school Volendam

© AD

Het Don Bosco College in Volendam is gisteren bedreigd: op een foto, die via Snapchat werd gedeeld, waren wapens te zien en de boodschap 'Don Bosco College gaat eraan'. Onderzoek van de politie leidde naar een jongen die buiten de provincie Noord-Holland woont, meldt een woordvoerder van de politie vandaag.

AD

Agenten hebben de jongen, die het bericht via het sociale medium verstuurde, vanochtend een bezoek gebracht. Met hem en zijn ouders hebben agenten een gesprek gehad.

RTVNH meldt uit anonieme bronnen dat het bericht via Snapchat zou zijn verstuurd door een jongen uit Edam. Zijn vriendin zou op de school zitten. De politie 'gaat vooralsnog uit van een incident in de relationele sfeer' en doet verder onderzoek.

Geen maatregelen

Gisteren werd de schooldirectie door leerlingen op de hoogte gebracht van het bericht. Die schakelde daarop de politie in. ,,De politie liet weten dat de school veilig is en dat we geen maatregelen hoeven te nemen'', zegt rector Jaap Braakman. ,,We hebben de ouders en verzorgers ingelicht en bekendgemaakt dat de school veilig is.'' De lessen zijn vandaag gewoon doorgegaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee