Siska raadt Het Geluid en wint 38.000 euro

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het Geluid van Qmusic is eindelijk geraden! Siska van Nispen (45) uit Haren wint daarmee een netto-bedrag van 38.000 euro. Zij gaf in de show van radiodj Martijn Kolkman als antwoord: het vastklikken van een hoedenplank in de auto.

AD

Na 495 foute antwoorden en na 36 dagen is Het Geluid vandaag geraden. Siska kan het nog steeds niet geloven, vertelt ze aan de telefoon. De Groningse kwam er door toeval achter: ,,Omdat ik met mijn fiets een lekke band had, moest de hoedenplank in de auto eruit. Toen ik bij thuiskomst de hoedenplank weer bevestigde en daarna Het Geluid op de radio hoorde, dacht ik dat dit het wel eens zou kunnen zijn!''. Winkelen
Siska wist het antwoord al vanaf de start van het spel, maar werd maar niet gebeld door de radiozender. ,,Ik had zelfs een vriendin ingelicht om ook mee te doen, als zij wel werd gebeld dan zouden we het geld delen'', lacht ze. ,,Nu houd ik het geld natuurlijk voor zelf, maar ik neem haar wel mee shoppen''. Siska wil daarnaast ook nog met haar twee dochters winkelen en omdat ze onlangs een nieuw huis heeft gekocht, wordt de 38.000 euro ook aan de inrichting besteed. ,,En mocht ik nog wat overhouden dan wil ik nog een verre reis maken met het gezin.'' 

Het Geluid is niet altijd heel moeilijk, want het is wel eens op dezelfde dag geraden. Het hoogste bedrag ooit gewonnen met het radiospel is 63.500 euro. Dat was in 2011 en het antwoord was het vastklikken van een iPhone in een hoesje. 

Wat is Het Geluid?
Bij het spel krijg je -zoals de naam als zegt- een geluid te horen. Als je weet wat het is, dan win je het bedrag dat Het Geluid op dat moment waard is. Standaard is Het Geluid 2.500 euro waard en elke keer dat er op Q-music een fout antwoord wordt gegeven, wordt Het Geluid 100 euro meer waard.

Het populaire raadspel is samen met het Foute Uur in 2005 overgewaaid vanuit het Belgische Qmusic. Het concept is niet nieuw. Ook in het buitenland hoor je een spel als 'The Secret Sound' en op de Nederlandse radio bestond in de jaren 60 al een soortgelijk spel. Sinds die tijd zijn er diverse varianten ontwikkeld, zoals 'De lach van 10' op Radio 10 en 'Win met de Zin' op 538 en 'De Stemband' op Veronica.

Fans van Het Geluid kunnen weer meedoen, want direct na het goede antwoord liet de radiozender het tweede Geluid van 2016 horen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee