Super 95 verdwijnt aan Belgische pomp

© Fotalia

Het zal in België vanaf 1 januari 2017 niet meer mogelijk zijn om Super 95 te tanken. De brandstof wordt aan de pomp vervangen door het milieuvriendelijkere alternatief E10.

Nieuwsblad.be

E10 is een benzinebrandstof die maximaal 10 procent bio-ethanol bevat. Sinds 2009 bevat de in België gecommercialiseerde brandstof al maximaal 5 procent bio-ethanol. België volgt hiermee het voorbeeld van Frankrijk en Duitsland. Bedoeling van de verdubbeling van het bio-ethanolgehalte is de CO2-uitstoot en die van andere broeikasgassen van benzinevoertuigen globaal terug te dringen, zodat België zijn 10%-doelstelling voor hernieuwbare energie in de vervoerssector tegen 2020 kan halen.

Niet elke auto is geschikt voor de nieuwe brandstof, maar het merendeel van de benzinevoertuigen die na 1 januari 2000 zijn gebouwd, kan met de nieuwe brandstof rijden. Voertuigen die niet 95 E10-compatibel zijn, moeten benzine 98 tanken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee