'IS-leider werd vergiftigd tijdens maaltijd'

© AP

Abu Bakr al-Baghdadi, de grote leider van terreurorganisatie IS, zou volgens de krant Daily Mail ,,ernstig ziek” zijn. Samen met drie andere bevelhebbers zou hij vergiftigd zijn tijdens een maaltijd.

HBVL

Omdat de toestand van het viertal al snel zorgwekkend bleek, werden ze met spoed afgevoerd naar een onbekende locatie. Daar worden ze momenteel onder zeer strikte bewaking opgevolgd.

Wie er achter de vergiftiging van de maaltijden zit, is momenteel nog niet duidelijk. De terreurorganisatie heeft intussen wel al een heleboel mogelijke verdachten opgepakt.

Extreem geweld

Abu Bakr al-Baghdadi staat bekend als dé opperbevelhebber van IS. Onder zijn bewind groeide de terreurorganisatie onder meer uit tot een extreme en gruwelijke geweldmachine.

Internationaal is er al een tijdje een klopjacht aan de gang op hem. Zo bood de VS in 2011 een beloning aan van maar liefst 10 miljoen dollar voor wie de man levend of dood kon vatten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee