'IS-leider werd vergiftigd tijdens maaltijd'

Print
'IS-leider werd vergiftigd tijdens maaltijd'

Afbeelding: AP

Abu Bakr al-Baghdadi, de grote leider van terreurorganisatie IS, zou volgens de krant Daily Mail ,,ernstig ziek” zijn. Samen met drie andere bevelhebbers zou hij vergiftigd zijn tijdens een maaltijd.

Omdat de toestand van het viertal al snel zorgwekkend bleek, werden ze met spoed afgevoerd naar een onbekende locatie. Daar worden ze momenteel onder zeer strikte bewaking opgevolgd.

Wie er achter de vergiftiging van de maaltijden zit, is momenteel nog niet duidelijk. De terreurorganisatie heeft intussen wel al een heleboel mogelijke verdachten opgepakt.

Extreem geweld

Abu Bakr al-Baghdadi staat bekend als dé opperbevelhebber van IS. Onder zijn bewind groeide de terreurorganisatie onder meer uit tot een extreme en gruwelijke geweldmachine.

Internationaal is er al een tijdje een klopjacht aan de gang op hem. Zo bood de VS in 2011 een beloning aan van maar liefst 10 miljoen dollar voor wie de man levend of dood kon vatten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen