Facebook-virus verspreidt zich razendsnel

© ANP XTRA

Een Facebookvirus heeft al bij zeker 800.000 mensen tot problemen geleid. Het verspreidt zich via de Messenger-app. Gebruikers krijgen een bericht van een vriend of vriendin met daarin een link naar een video. Daar kun je beter niet op klikken.

AD

Volgens de Zweedse krant Aftonbladetgaat het om een virus dat in april ook al eens opdook. Via de Messenger-app krijgen gebruikers een bericht met de linkvideo.html, die zou verwijzen naar een grappig filmpje.

Als je op het filmpje klikt, kom je terecht op een soort YouTube-pagina. Daar wordt gevraagd een extensie te installeren uit de Chrome Web Store. Als je dat doet, installeert zich automatisch malware op je computer.

Op Twitter en Facebook laten mensen massaal weten dat ze last hebben van dit virus. ,,Negeer alsjeblieft alle berichten die ik je stuur via Messenger", schrijven zij.

Mocht je dit virus al op je computer, smartphone of tablet hebben staan: met dit stappenplan kun je de malware weer kwijtraken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee