VIDEO Man overleeft liefst twee aanvallen van grizzlybeer

© HBVL

De Amerikaan Todd Orr mag van veel geluk spreken dat hij nog leeft. Tijdens een wandeling in de Amerikaanse staat Montana werd hij zaterdag niet één maar twee keer aangevallen door een grizzlybeer. Toch kon hij op miraculeuze wijze beide aanvallen overleven.

HBVL

Met een bebloed gezicht maakte hij na de schokkende gebeurtenissen een video. ,,De moederbeer wilde haar twee jongen beschermen en sprintte naar mij van op ruim zeventig meter”, vertelde Orr. ,,Ik gebruikte zo veel mogelijk beerspray als ik kon, maar de beer viel me toch aan.” Onder meer zijn hoofd, borst en armen werden zwaar geraakt. Na enkele minuten stopte de beer met bijten en vertrok Orr richting zijn wagen.

Maar dan gebeurde het ongelofelijke: opnieuw kwam hij oog in oog te staan met de moederbeer. ,,Ik kon niet geloven dat dit nog een tweede maal gebeurde! Waarom ik?” Ook ditmaal beet de grizzlybeer onder andere in de schouders en rug van de man, maar bleef hij in leven. Drie kwartier na de tweede aanval kwam hij eindelijk aan bij zijn wagen en reed hij met zware verwondingen naar het ziekenhuis. Hij zou volledig herstellen. ,,Stay safe”, liet Orr op het einde van zijn video nog weten. ,,Beerspray helpt niet altijd, maar het is beter dan niets.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee