Fotoalbum dierendag: Vangen!

Een toevalstreffer blijkt op internet een grote hit. Al meer dan 28 miljoen mensen bekeken het werk van fotograaf Christian Vieler.
Print

,,Ik wilde de sluitertijd van mijn camera testen, dus ik had behoefte aan wat actie voor de lens'', licht de Duitse fotograaf Christian Vieler toe. ,,Ik zette mijn hond Lotte voor de camera, maar ze bewoog niet. Dus begon ik hondenbrokjes naar haar te gooien.'' 

Pas toen de fotograaf afstand nam van zijn beelden, zag hij hoe treffend het resultaat was. De ogen van de honden gericht op de prooi, hun mond wagenwijd open en de blik van verrukking zodra ze hun lekkernij te pakken hebben. Zijn foto's zijn inmiddels meer dan 500.000 keer gedeeld op Facebook en door 28 miljoen mensen bekeken. 

Vandaag, op Werelddierendag, komen daar vast nog wel wat likes bij. Vieler heeft zijn baan opgezegd om zich volledig aan het fotograferen te kunnen wijden en in 2017 verschijnt het boek Treat van zijn werk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen