'Afscheid nemen van mijn zoon op zijn 25ste verjaardag'

Print
'Afscheid nemen van mijn zoon op zijn 25ste verjaardag'

Afbeelding: facebook

“Tom zou morgen 25 jaar worden. Maar in plaats van feest te vieren met mijn zoon, moet ik nu afscheid van hem nemen”, zucht Emmanuella Wyckmans, de moeder van Maasmechelaar Tom Goossens (24). Tom stierf samen met Rania Tilmidi (21), ook uit Maasmechelen, in het zware ongeval in Diepenbeek afgelopen weekend. Rania krijgt vandaag een Marokkaanse begrafenis in Genk. Haar jonge echtgenoot Federico (21) vocht gisteren nog voor zijn leven.

Maasmechelen is in rouw na de zware crash van vier vrienden. De vier waren zaterdagnacht van Maasmechelen op weg naar Hasselt om er een feestje te gaan bouwen in discotheek Versuz, maar kwamen daar nooit aan. Tom Goossens, die vooraan op de bijrijdersstoel zat, stierf ter plekke. “Tom zou woensdag zijn 25ste verjaardag vieren. Maar in plaats van feest te vieren moet ik nu afscheid nemen van mijn zoon”, zucht zijn moeder Emamnuella Wyckmans.

Op woensdag is er een mogelijkheid om Tom een laatste keer te groeten. “Het is een kleine troost dat Toms vrienden zo toch nog één keer aanwezig kunnen zijn op zijn verjaardag”, zegt Emmanuella. Donderdag wordt in besloten kring afscheid genomen van Tom.

Marokkaanse begrafenis

Ook Rania Tilmidi, die samen met haar kersverse echtgenoot Federico Amella op de achterbank zat, overleefde de klap niet. Zij wordt dinsdag begraven. “We zullen met familie en vrienden afscheid nemen van Rania. Ze krijgt een begrafenis op Marokkaanse wijze in Genk”, zegt haar zwaar aangeslagen zus Oumaima. ‘Ik hou van je zus, ik mis je. Het is allemaal oneerlijk’, postte ze gisteren nog op Facebook.

De toestand van Federico - de twee stapten op 21 mei nog in het huwelijksbootje - was maandagavond nog ongewijzigd.“Federico heeft bij de crash een zwaar hersenletsel opgelopen en heeft een gebroken nekwervel”, zegt een familielid. “Er is nog een gat in zijn schedel geboord om druk af te laten maar veel heeft dat niet uitgehaald.” Federico werd kunstmatig beademd. “Maar we vrezen het ergste voor hem”, zegt het familielid.

Maasmechelaar Silvio Lino (24), die aan het stuur zat van de gecrashte wagen, werd zaterdagnacht zwaargewond overgebracht naar het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. “Zijn toestand is ondertussen stabiel”, klonk het gisteren in zijn entourage.