“Grasmaaier gestolen terwijl ik de verlengkabel oprolde”

Print
“Grasmaaier gestolen terwijl ik de verlengkabel oprolde”

Op deze plek stond de grasmaaier. Ik legde de verlengkabel weg en toen ik een minuutje later terugkwam, was de maaier weg", zegt Gustaaf. Afbeelding: Johnny Geurts

In Lanaken hebben onbekenden zaterdag in een mum van tijd de grasmaaier van Gustaaf Sampermans (67) gestolen.“Ik had net het gras gemaaid en rolde de verlengkabel op. Een minuut later was de machine weg, een knalrode Wolfs-Garten, verdwenen. Ik stond perplex”, zucht de man.

Het lijkt onmogelijk en toch wisten dieven zaterdagmiddag de grasmaaier van het gazon voor het huis van Gustaaf te pikken. “Ik heb de voortuin en het gras aan de straatzijde zaterdag rond 15 uur gemaaid met de elektrische grasmaaier. Toen ik dat gedaan had, legde ik de krabber en borstel bij de machine op het pas gemaaide gazon om de onderzijde van de maaier schoon te maken. Ik rolde de verlengkabel op en bracht hem weg om op te bergen. Toen ik een minuutje later terug naar voren liep, wist ik niet wat ik zag. De grasmaaier én de schoonmaakspullen waren verdwenen”, vertelt Sampermans.

Samen met zijn echtgenote zocht Gustaaf eerst nog naar een zinnige uitleg. “Ik dacht eerst dat iemand om te lachen de machine iets verderop had gezet. Maar we hebben overal gezocht, de grasmaaier was weg. En er was niemand te zien.”

Toch hoopt de benadeelde man nog op een goede afloop. “Het zou kunnen dat bijvoorbeeld een ophaler van oud ijzer de grasmaaier zag staan en zonder nadenken heeft opgeladen. In het andere geval is hij gewoon gestolen. Onbegrijpelijk: je kan je spullen zelfs geen minuutje meer uit het oog verliezen of het is weg. Er zit alleszins, zo vrees ik, niks anders op dan een nieuwe maaier te kopen”, verzucht Gustaaf.