The Girl on the Train spannend van de eerste tot de laatste minuut

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Regie: Tate Taylor Acteurs: Emily Blunt, Rebecca Ferguson en Luke Evans Genre: Thriller

Soms is een thriller vooral de moeite waard door de wijze waarop alle puzzelstukjes op tafel worden gelegd. Zeker voor wie de bestseller The Girl on the Train van Paula Hawkins niet heeft gelezen, werkt deze aanpak in de filmversie van regisseur Tate Taylor vanaf de eerste minuut. Zozeer dat zelfs de wat tegenvallende ontknoping voor lief wordt genomen. Emily Blunt speelt Rachel, de vrouw uit de titel van de film die dagelijks met de trein naar New York forenst. (In het boek was dat Londen.) Vanuit het treinraam bemerkt zij dat er in de woning van haar ex iets niet pluis is. Rachel raakt in de war van haar waarnemingen. Niet alleen door het mysterieuze gehalte (wie is de man op het balkon?), maar ook door haar alcoholisme, waardoor zij gaten in haar geheugen heeft die haar herinneringen troebleren. The Girl on the Train leunt zwaar op de vertolking van Emily Blunt. Zij draagt als belangrijkste getuige het drama dat door verschillende (al dan niet betrouwbare) perspectieven wordt verteld. Tot in de laatste minuut houdt Taylor het spannend. De vraag is of de vele lezers van het boek dezelfde ervaring zullen hebben. Lees meer filmrecensies in de vernieuwde Scala

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee