The Girl on the Train spannend van de eerste tot de laatste minuut

Print
Regie: Tate Taylor Acteurs: Emily Blunt, Rebecca Ferguson en Luke Evans Genre: Thriller

Soms is een thriller vooral de moeite waard door de wijze waarop alle puzzelstukjes op tafel worden gelegd. Zeker voor wie de bestseller The Girl on the Train van Paula Hawkins niet heeft gelezen, werkt deze aanpak in de filmversie van regisseur Tate Taylor vanaf de eerste minuut. Zozeer dat zelfs de wat tegenvallende ontknoping voor lief wordt genomen. 

Emily Blunt speelt Rachel, de vrouw uit de titel van de film die dagelijks met de trein naar New York forenst. (In het boek was dat Londen.) Vanuit het treinraam bemerkt zij dat er in de woning van haar ex iets niet pluis is. 

Rachel raakt in de war van haar waarnemingen. Niet alleen door het mysterieuze gehalte (wie is de man op het balkon?), maar ook door haar alcoholisme, waardoor zij gaten in haar geheugen heeft die haar herinneringen troebleren. The Girl on the Train leunt zwaar op de vertolking van Emily Blunt. Zij draagt als belangrijkste getuige het drama dat door verschillende (al dan niet betrouwbare) perspectieven wordt verteld. Tot in de laatste minuut houdt Taylor het spannend. De vraag is of de vele lezers van het boek dezelfde ervaring zullen hebben. 

Lees meer filmrecensies in de vernieuwde Scala

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen