Celstraf oppasmoeder voor door elkaar schudden baby

© HBVL

Een 31-jarige onthaalmoeder uit Meeuwen-Gruitrode (B) kreeg donderdag voor de correctionele rechtbank in Tongeren een celstraf van acht maanden met uitstel en een geldboete van 600 euro voor het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen aan een 6 maanden oude baby. Deskundigen spreken over het shaken baby syndroom maar zelf houdt ze vol dat het om een spijtig ongeval gaat.

Shauni Deferm/HBVL

Op 2 juni 2014 werd de zes maanden oude baby vanuit de kinderopvang naar het ziekenhuis gebracht met een hersenbloeding. Volgens de oppasmoeder ging het om een spijtig ongeval.

"Mijn tweejarig zoontje liet zich tijdens het spelen op het tentje vallen waarin de baby lag te slapen. Ik ben er meteen naartoe gelopen, maar ik zag dat het kind buiten bewustzijn was." Omdat ze zelf in shock was en de hulpdiensten niet kon bereiken, liep ze naar haar buurman. "Hij heeft de ziekenwagen gebeld", verklaarde ze aan de rechter.

WoedendDe procureur sprak over een niet plausibele uitleg voor de verwondingen die het kind opliep. "Wat er wel gebeurd is, weten we niet. Maar de enige mogelijke verklaring is het shaken baby syndroom, waarbij een kind door elkaar geschud werd."

Na het horen van haar straf liep de onthaalmoeder, samen met haar familie, woedend de rechtszaal uit.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee