Drie maanden cel voor man die 'heiligschennis' pleegde

Klaas Haytema.

Klaas Haytema.© AD

Klaas Haytema (30), die in Myanmar werd opgepakt omdat hij tijdens een boeddhistisch ritueel de stekker uit een versterker trok, moet drie maanden de cel in wegens beledigen van de religie. Dat zegt Buitenlandse Zaken. Ook moet hij 105 dollar boete betalen vanwege onderbreken van de ceremonie.

Victor Schildkamp/AD

De Nederlander zit al dertien dagen vast. Enkele dagen geleden betuigde hij al openlijk spijt. De dagen die hij al in hechtenis heeft gezeten, gaan van de drie maanden cel af.HostelDe versterker hing vlakbij Haytema's kamer in de Four Rivers B&B in de wijk Maha Aung Myay. Vanwege de herrie die dat veroorzaakte, liep Klaas omstreeks 10 uur 's avonds naar buiten en trok nietsvermoedend de stekker uit een installatie.

Hij was boos omdat hij wakker werd van het lawaai. Gelijk daarna werd het rumoerig voor zijn hostel en werd hij opgepakt. Justitie beschuldigt Haytema van heiligschennis.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee