Drie maanden cel voor man die 'heiligschennis' pleegde

Print
Drie maanden cel voor man die 'heiligschennis' pleegde

Klaas Haytema. Afbeelding: AD

Klaas Haytema (30), die in Myanmar werd opgepakt omdat hij tijdens een boeddhistisch ritueel de stekker uit een versterker trok, moet drie maanden de cel in wegens beledigen van de religie. Dat zegt Buitenlandse Zaken. Ook moet hij 105 dollar boete betalen vanwege onderbreken van de ceremonie.

De Nederlander zit al dertien dagen vast. Enkele dagen geleden betuigde hij al openlijk spijt. De dagen die hij al in hechtenis heeft gezeten, gaan van de drie maanden cel af.

Hostel
De versterker hing vlakbij Haytema's kamer in de Four Rivers B&B in de wijk Maha Aung Myay. Vanwege de herrie die dat veroorzaakte, liep Klaas omstreeks 10 uur 's avonds naar buiten en trok nietsvermoedend de stekker uit een installatie.

Hij was boos omdat hij wakker werd van het lawaai. Gelijk daarna werd het rumoerig voor zijn hostel en werd hij opgepakt. Justitie beschuldigt Haytema van heiligschennis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen