Het Glazen Huis volgend jaar in Apeldoorn

De 4 jarige Lot komt Domien Verschuuren in het Glazen Huis in Heerlen wakker maken.

De 4 jarige Lot komt Domien Verschuuren in het Glazen Huis in Heerlen wakker maken.© ANP

Het Glazen Huis staat volgend jaar in Apeldoorn. NPO3FM maakte zojuist bekend dat de organisatie van Serious Request aan de Gelderse gemeente is toegewezen. Apeldoorn krijgt daarmee de voorkeur boven Hilversum.

ANP

Dj Michiel Veenstra belde in zijn programma met burgemeester John Berends, die zei dat de radiozender "ongelofelijk welkom'' is. Het is de eerste keer dat de actie in Gelderland plaatsvindt.

De komende editie, waarbij dj's zes dagen lang 24 uur per dag radiomaken zonder daarbij te eten, is in Breda. Tijdens Serious Request, dat plaatsvindt van 18 tot en met 24 december, wordt geld ingezameld voor een zogenoemde 'stille ramp'. Dit jaar vraagt de radiozender in samenwerking met het Rode Kruis aandacht voor kinderen die sterven aan longontsteking. Welke dj's de komende editie in het Glazen Huis zitten, wordt volgende maand bekendgemaakt.

Vorig jaar werd ruim 8,4 miljoen euro opgehaald voor jongeren in conflictgebieden. Toen stond het Glazen Huis in Heerlen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee