Oranje moet het zonder Robben doen

© ANP

Arjen Robben mist de komende twee thuiswedstrijden van het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie tegen Wit-Rusland en Frankrijk. Bondscoach Danny Blind heeft donderdagochtend van zijn aanvoerder gehoord dat hij niet fit is voor beide duels.

ANP

,,Hij is niet fit en dat is jammer", zei de bondscoach. ,,We zullen het zonder hem moeten doen. Er is nu duidelijkheid, we weten waar we aan toe zijn. We hebben ook zonder hem nog steeds een heel goede groep."

Robben was zaterdag voor het eerst sinds 5 maart van dit jaar basisspeler bij Bayern München. Hij moest zich in de rust van het duel met 1. FC Köln laten vervangen met een ribblessure. De aanvaller hervatte woensdag voorzichtig de training bij de kampioen van Duitsland.

,,Maar hij voelt zich gewoon nog niet fit'', legde Blind uit. ,,Het zijn niet alleen zijn ribben, hij voelt ook zijn schuine buikspier. We wisten dat het moeilijk werd wat betreft Robben. We hoopten dat we konden profiteren van dat beetje extra kwaliteit dat hij brengt. Helaas is dat nog niet het geval. We zullen het zonder hem moeten doen.''

Blind kreeg wel goed nieuws over Wesley Sneijder en Kevin Strootman. Beide spelers lijken te hebben afgerekend met een blessure aan een bovenbeen. Sneijder verliet donderdag nog wel voortijdig de training. ,,Ik moet nog even met hem gaan zitten'', zei Blind. ,,Maar Wesley zelf is optimistisch. Het blijft echter altijd oppassen met spierblessures. Ook tijdens de wedstrijd kan het er zomaar weer inschieten. Als coach ben ik daar op voorbereid.''

De bedoeling is dat Sneijder, net als tijdens de laatste interland tegen Zweden, een vrije rol op de linkerflank krijgt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee