Familie en vrienden nemen afscheid van Tom (25)

© hbvl

Enkele honderden vrienden, familieleden en collega’s hebben woensdagavond in Maasmechelen afscheid genomen van Tom Goossens. Drie dagen voor zijn 25ste verjaardag verongelukte Tom bij een ongeval in Diepenbeek. “Tom had altijd plezier, was altijd aan het lachen.”

hbvl

“We kenden Tom van het Maasmechelse uitgaansleven”, willen een paar vriendinnen kwijt. “Tom had altijd plezier, was altijd aan het lachen.”

“Tom was een vriend van me”, vertelt een leeftijdsgenoot. “Hij heeft me zo vaak uit de nood geholpen. Kon ik hem nu ook maar helpen. Dat ik lang moet aanschuiven om hem een laatste groet te kunnen brengen, vind ik dan ook niet erg. Hij heeft ook uren geduld gehad met mij.”

Snowboard

Maasmechelen verliest een populaire inwoner. Dat werd woensdag duidelijk. Het was ontzettend druk in het uitvaartcentrum. “Snowboarden was zijn leven”, zegt een vriendin. “We zijn zo vaak met onze snowboards naar Peer getrokken. En in de winter natuurlijk verder weg. De sneeuw opzoeken.”

“Tom was onlangs voor het eerst jongerenbegeleider op een sportkamp”, weet een andere vriendin. “Daar had hij zo veel plezier. Ik dacht eerst dat jongerenbegeleider niets voor Tom zou zijn, maar daar heb ik mij toch vergist. Het was een super sportkamp.”

Donderdag neemt de familie afscheid van Tom in besloten kring.OngevalHet ongeval gebeurde zondag. De slachtoffers, vier vrienden uit Maasmechelen, waren op weg naar de Versuz in Hasselt, samen met familieleden en vrienden die vlak achter hen reden. Op de Boudewijnlaan in Diepenbeek zagen de achterliggers plots hoe de Volkswagen van het viertal, in een flauwe bocht, slipte en van de weg reed, tegen een boom. De klap was zo groot dat de wagen in tweeën brak en meters naar beneden viel.

Aan het stuur zat Silvio Lino (24). Tom Goossens (25) uit Vucht (Maasmechelen) was op slag dood. Andere passagiers waren het pas getrouwde koppel Rania Tilmidi (21) en Federico Amella Ferraro (21) uit Maasmechelen. Rania stierf ter plaatse. Haar jonge echtgenoot werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee