Inzamelactie voor autistische jongen (10) die in brand werd gezet

© AD

Een 10-jarige jongetje uit Texas is in het ziekenhuis beland nadat hij vermoedelijk door een ander kind in brand was gezet. Kayden Culp heeft zware brandwonden over twintig procent zijn van lichaam. Om de kosten te dekken is een crowdfundingactie op touw gezet.

AD

De autistische Kayden was afgelopen weekeinde met twee andere kinderen buiten aan het spelen, toen hij volgens de lokale brandweer vermoedelijk door één van hen werd aangevallen. Er werd bezine over hem gegoten en hij werd in brand gestoken. Volgens Kaydens moeder werd hij al enige tijd door de jongetjes gepest, maar trok hij zich daar niets van aan. ,,Hij zag ze als vrienden maar het enige wat ze deden was hem belachelijk maken'', zei zij tegen de Houston Chronicle. ,,Volgens andere kinderen is dit niet per ongeluk gebeurd.''BeademingKayden ligt sinds het incident aan de beademing in het ziekenhuis. Eten krijgt hij door een slangetje. Hij heeft eerste- en tweedegraadsbrandwonden op bovenlijf en gezicht, ,,Kayden zal nog een flinke tijd in het ziekenhuis moeten blijven'', valt te lezen op de website waar de crowdfundingactie op is gezet. ,,Geen enkel persoon, laat staan een kind, zou dit moeten ondergaan.''De actie is opgezet om de ouders van Kayden tegemoet te komen in de kosten. Zij zullen dag en nacht over hem waken en kunnen daardoor niet werken. Bovendien hebben ze ook nog drie andere kinderen om voor te zorgen. Het streefbedrag van 10.000 dollar is inmiddels al bereikt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee