'Slapende' ouders meisje (7) blijken dood na overdosis

© youtube

Een zevenjarig meisje uit het Amerikaanse McKeesport heeft ruim een dag lang tevergeefs geprobeerd haar ouders wakker te maken. Ze bewogen niet en veranderden van kleur, vertelde het bange kind deze week ten einde raad aan de chauffeur van de schoolbus. Hij sloeg alarm, waarna bleek dat de ouders na een mogelijke overdosis dood in bed lagen.

AD

Toen het meisje haar ouders maandag niet wakker kon maken om te helpen, besloot ze zichzelf aan te kleden en naar school te gaan. Maar terugkeren naar huis durfde ze niet, vertelde ze in de schoolbus.De politie ging poolshoogte nemen en trof de ouders dood aan. Bewijsmateriaal in de woning duidt erop dat de twee drugs hebben gebruikt. De politie vermoedt dat ze aan een overdosis zijn overleden, maar de precieze doodsoorzaak wordt nog onderzocht.De jonge ouders Christopher Dilly (26) en Jessica Lally (25) laten vier kinderen achter: een meisje van negen maanden, een jongen van drie jaar, een jongen van vijf en het zevenjarige meisje dat alarm sloeg. Zij waren minimaal een dag lang in het huis terwijl hun ouders dood waren. De kinderen zijn onderzocht in het ziekenhuis en overgedragen aan jeugdzorg.Ander mensVolgens de zus van moeder Lally was het paar verslaafd aan heroïne. ,,Mijn zus was door de drugs een ander mens geworden'', zegt Courtney Lally tegenABC7. ,,Ze was niet de persoon die ik kende. De drugs hadden haar overgenomen, eerst wisten we niet dat het heroïne was.''De zus probeerde naar eigen zeggen al sinds februari alarm te slaan bij lokale hulpdiensten. Daarbij liet ze foto's zien van het huis van het paar, dat er ontzettend vies en niet leefbaar uitzag. Uit boosheid verplaatste zus Jessica haar gezin naar een ander huis.,,Als ik die foto's niet had laten zien, was het allemaal anders gelopen'', denkt Courtney achteraf. ,,Dan hadden we het bij kunnen leggen en was ze er nu nog geweest.'' Courtney gaat nu via de rechter proberen de voogdij te krijgen over haar neefjes en nichtjes.Ze hoopt dat mensen iets leren van haar verhaal. ,,Als je ziet dat mensen in je omgeving verslaafd zijn: stop niet met proberen. Blijf pushen. Maak ze ervan bewust dat je van ze houdt en dat je het doet omdat je van ze houdt.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee