Agente laat dochter (3) alleen in dienstwagen: peuter sterft

Print
Agente laat dochter (3) alleen in dienstwagen: peuter sterft

Afbeelding: hbvl

Een Amerikaanse peuter is omgekomen nadat haar moeder, een politieagente, haar minstens vier uur alleen liet in haar dienstwagen. De hulpdiensten probeerden het kind nog te reanimeren maar alle hulp kwam te laat.

De agente was op het moment van het incident net klaar met patrouilleren. Ze besloot om nog steeds onbekende redenen met haar dochtertje, Cheyenne, in haar dienstwagen naar het huis van een collega te rijden. Bij de collega, die overigens ook niet aan het werk was, ging ze naar binnen en liet ze haar dochter alleen. Volgens de lokale politiechef, Wayne McDowell, heeft de peuter daar minstens vier uur gezeten. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was de kleine Cheyenne al buiten bewustzijn en kwam alle hulp te laat. De peuter overleed in het ziekenhuis.

Meerdere inbreuken

Cassie Baker’s carrière bij de politie verliep niet zonder slag of stoot. Ze werd aangenomen in 2014 om amper een jaar later al een week geschorst te worden vanwege “professionele fouten”. Ook is het strikt verboden om familieleden te vervoeren in dienstwagens, vertelde politiechef aan lokale zender WLOX.

Intussen werd de agente en de betrokken collega vanwege “zware fout” ontslagen. Momenteel zijn geen van beiden in staat van beschuldiging gesteld. Het onderzoek loopt nog en een autopsie moet meer duidelijkheid in de zaak brengen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen