Agente laat dochter (3) alleen in dienstwagen: peuter sterft

© hbvl

Een Amerikaanse peuter is omgekomen nadat haar moeder, een politieagente, haar minstens vier uur alleen liet in haar dienstwagen. De hulpdiensten probeerden het kind nog te reanimeren maar alle hulp kwam te laat.

hbvl

De agente was op het moment van het incident net klaar met patrouilleren. Ze besloot om nog steeds onbekende redenen met haar dochtertje, Cheyenne, in haar dienstwagen naar het huis van een collega te rijden. Bij de collega, die overigens ook niet aan het werk was, ging ze naar binnen en liet ze haar dochter alleen. Volgens de lokale politiechef, Wayne McDowell, heeft de peuter daar minstens vier uur gezeten. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was de kleine Cheyenne al buiten bewustzijn en kwam alle hulp te laat. De peuter overleed in het ziekenhuis.

Meerdere inbreuken

Cassie Baker’s carrière bij de politie verliep niet zonder slag of stoot. Ze werd aangenomen in 2014 om amper een jaar later al een week geschorst te worden vanwege “professionele fouten”. Ook is het strikt verboden om familieleden te vervoeren in dienstwagens, vertelde politiechef aan lokale zender WLOX.

Intussen werd de agente en de betrokken collega vanwege “zware fout” ontslagen. Momenteel zijn geen van beiden in staat van beschuldiging gesteld. Het onderzoek loopt nog en een autopsie moet meer duidelijkheid in de zaak brengen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee