Pepernoten niet langer strooigoed

Print
Pepernoten niet langer strooigoed

Afbeelding: Istock

Pepernoten zijn niet langer strooigoed. Zoveel wordt al gauw duidelijk bij een bezoekje aan de enige Limburgse pepernotenwinkel in Maastricht. Vijftig smaken telt de zaak aan de Kersenmarkt en je kunt het zo gek niet verzinnen of het zit er wel tussen. Van zure mat- tot caramel-zeezout- en van limoncello- tot truffelkaneelsmaak.

De zakjes van 335 gram bevatten gemiddeld tussen de 100 en 120 pepernoten en variëren in prijs van 1,25 euro voor de gewone pepernoot tot 4 euro voor de meest luxe variant.

Een link met Sinterklaas en Zwarte Piet is niet te bespeuren in de winkel al sluit uitbater Patrick Lieben niet uit dat na de intocht van de goedheiligman  op zaterdag 12 november Sinterklaasliedjes in zijn zaak te horen zijn. Ook brandt hij zich niet aan de zwartepietendiscussie. ,,Al ben ik er persoonlijk een voorstander van tradities in ere te houden.”

De pop-upwinkel van Van Delft Pepernotenfabriek uit Harderwijk is een van de achttien stores in het land en de enige in Limburg. Onderhandelingen met pandeigenaren in Venlo en Beek liepen op niets uit.

Zes december, op de verjaardag van de Sint, sluit de zaak aan de Kersenmarkt weer zijn deuren.

Meer in De Limburger van vrijdag

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje