Google scheldt 12-jarig jochie rekening van 100.000 euro kwijt

© AD

Een twaalfjarig jongetje uit Spanje hoeft een rekening van 100.000 euro die hij bij Google open had staan, niet te betalen. Het jochie hoopte geld voor zijn band te verdienen door advertenties op zijn site te plaatsen, maar bleek zelf juist per ongeluk te adverteren.

Genaud Molin

Het leek José Javier allemaal zo'n goed idee: even een account aanmaken op AdWords, je bankgegevens achterlaten en zien hoe er elke keer dat er iemand op een advertentie klikt, geld op je rekening binnenkomt. ,,Hij wilde alleen maar wat geld verdienen om instrumenten voor zijn band Los Salerosos te kunnen kopen'', zei zijn moeder.BankIn plaats van dat het geld binnenstroomde op de rekening van de trompetist, had José binnen no-time een rekening van 100.000 euro opgebouwd. Zijn ouders kwamen daar achter toen ze door de bank werden gebeld. José was namelijk zelf aan het adverteren, in plaats van dat er advertenties op zijn website waren verschenen.Google bleek de kwaadste niet. De zoekgigant snapte dat José een kostbare fout had gemaakt. ,,Hij heeft dat gedaan zonder na te denken'', zegt een woordvoerster van Google tegen persbureau AFP. ,,Een jongetje van 12 wil geen 100.000 euro uitgeven.'' De rekening is dan ook verscheurd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee