Auto rijdt in op dodenwake in Australië

© ANP

Zeker een persoon is vrijdag om het leven gekomen in het noordoosten Australië toen een auto inreed op een huis waar op dat moment een dodenwake aan de gang was. Ten minste twaalf personen raakten ernstig gewond. De politie sluit niet uit dat er opzet in het spel was, meldden Australische media.

ANP

Het incident deed zich voor in het plaatsje Kowanyama, in de staat Queensland. Het onderzoek is pas net begonnen, zei Michael Gooiker van de politie, maar het lijkt erop dat er ,,een soort geschil'' tijdens de bijeenkomst voorafging aan het voorval. De bestuurder, een 55-jarige man die familie is van mensen die bij de wake waren, is aangehouden.

De hulpdiensten hebben vier artsen, tien verplegers en een helikopter ingezet. Sommige slachtoffers zijn er slecht aan toe. ,,Zoals je zou verwachten bij het instorten van een gebouw zijn er patiënten met meerdere botbreuken en schaafwonden, en mogelijk ook mensen met interne verwondingen', aldus een coördinator van de hulpdiensten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee