CDA wil hardere aanpak criminelen

Print
CDA wil hardere aanpak criminelen

Afbeelding: ANP

Het CDA wil een hardere aanpak van criminelen. Wie een misdrijf heeft gepleegd en daarna weer de fout ingaat, moet een dubbele straf krijgen. Dat heeft de partij vrijdag gemeld.

Ook wil het CDA het huidige systeem van voorwaardelijke invrijheidstelling aanscherpen. Zo moeten veroordeelden van het CDA langer blijven zitten en niet na twee derde van hun straf al voorwaardelijk vrij komen. De partij stelt voor dat te beperken tot de laatste 10 procent van de opgelegde straf met een maximale voorwaardelijke invrijheidstelling van zes maanden.

Dat betekent dat veroordeelden die tot twintig jaar cel zijn veroordeeld, pas na 19,5 jaar voorwaardelijk vrij mogen komen.
Korte straffen tot twee jaar komen wat het CDA betreft helemaal niet meer in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating.
 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen