Wonder: meisje (4) schuift onder truck door bij dodehoekongeval

© JHS, rr

Een ongekend mirakel in Mechelen, bij onze zuiderburen. In dat plaatsje ontsnapte de 4-jarige Elina aan een dodehoekongeval. De peuter belandde dinsdag onder een vrachtwagen. Haar fiets werd door het gevaarte verpletterd maar Elina schoof letterlijk onder de vrachtwagen door en kwam er met enkele schrammetjes vanaf.

HBVL

Mama Mieke Horckman ging dinsdag haar dochters Elina (4) en Hannah (7) afhalen aan de Sint-Lambertusschool. Toen ze even later het kruispunt van de Leuvensesteenweg met Motstraat in Mechelen overstaken, merkte ze dat er op dat ogenblik een vrachtwagen de Motstraat wou indraaien. ,,Ik heb geroepen en getierd en met mijn fietsbel gebeld maar de chauffeur gaf nog gas bij. Ik en Hannah kwamen voor de vrachtwagen ten val. Elina verdween onder de truck”, vertelt Mieke.

Ik heb geroepen en getierd en met mijn fietsbel gebeld maar de chauffeur gaf nog gas bij

Moeder vreesde het ergste voor haar jongste dochtertje. ,,Ik ben onmiddellijk naar de voorzijde van de vrachtwagen gelopen. Er spookte van alles door mijn hoofd: in welke toestand zou ik Elina aantreffen? Leefde ze nog? Maar ik zag haar nergens. Tot ik aan de andere kant van de vrachtwagen kwam. Daar zat Elina op de stoep. Ze is onder de vrachtwagen en tussen de grote wielen doorgeschoven. Ik heb haar vastgenomen en wou haar niet meer loslaten.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee