'Ze komen in een grote cirkel op je af'

© AD

Twee jaar geleden maakte hij zijn trainingsdebuut in de Formule 1, op Suzuka. Nu is Max Verstappen er terug. Als een 'totaal ander persoon'.

AD

,,Je weet niet wat er te gebeuren staat. Je weet niet of je het goed gaat doen. Je weet niet waar je terecht komt na Toro Rosso. Je weet niet hoe lang je in de Formule 1 zit." Met die vragen komt Verstappen in 2014 voor het eerst tijdens een Formule 1-raceweekend in actie. In de eerste vrijdagtraining.

Op Suzuka. Historische grond. Voor de Formule 1, met de legendarische kampioenschapsduels die Ayrton Senna en Alain Prost er uitvochten nog scherp op het netvlies. En het is dus ook historische grond voor de geschiedenis schrijvende Verstappen.De spanning van toen herinnert Verstappen zich nog wel. ,,Je kent de auto niet, je moet naar buiten en hebt eigenlijk maar één rondje, want daarna zijn de banden op. Je wilt daarnaast ook niet twee seconden langzamer zijn. Dus ja, er stond veel spanning op", memoreert de coureur die grapt dat hij nu hele andere spanningsmomenten heeft: ,,Als je naar de WC moet en het bijna niet op kan houden, dat zijn grote spanningsmomenten", lacht hij.

Om serieus te vervolgen: ,,Je weet nu wat je moet doen. Je stapt in en dan probeer je de auto te verbeteren met je team." De echt grote spanningsmomenten, vertelt Verstappen, zijn er niet echt meer.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee