Nederland trekt 750.000 euro uit voor rampgebied Haïti

Print
Nederland trekt 750.000 euro uit voor rampgebied Haïti

Afbeelding: ANP

Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt 750.000 euro humanitaire hulp beschikbaar voor getroffenen van de orkaan Matthew in Haïti. De bijdrage zal via het Rode Kruis worden ingezet voor water, onderdak en medische zorg.

In Haïti is een enorme ravage aangericht in het toch al arme land. Hoofdwegen zijn onbegaanbaar, bruggen zijn verwoest en mobiele netwerken zijn nog niet hersteld wat communicatie onmogelijk maakt. Er zijn honderden doden en honderdduizenden mensen hebben direct hulp nodig, aldus het ministerie vrijdag. 

Verder is de Nederlandse rampexpert Ronald Christiaans op Haïti aangekomen met het rampenteam van de Verenigde Naties (UNDAC). Hij helpt regeringen meteen nadat een ramp is geweest. Zo brengen Christiaans en het team de schade en noden in kaart, en wordt geholpen bij het coördineren van hulp en communicatie.

6,2 miljoen nodig

Het Rode Kruis heeft giro 5125 geopend voor de orkaanslachtoffers. Hiermee moet de 'meest noodzakelijke, levensreddende hulp' worden geboden. Er zou in totaal ruim 6,2 miljoen euro nodig zijn om de meest acute nood te geven. 

Orkaan Matthew bereikte vanochtend vroeg de kust van Florida, de storm zou al in kracht zijn afgenomen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen