Turkse baas Hells Angels doodgeschoten

© ANP

De baas van de Hells Angels in de Duitse stad Gießen is vrijdag doodgeschoten. Het levenloze lichaam van de 45-jarige Aygün Mucuk werd vrijdagochtend op het terrein van de motorclub gevonden. Mucuk was leider van de Turkse tak van de Hells Angels in Duitsland.

AD

Volgens de Duitse politie is er meerdere keren op hem geschoten. Het is nog onduidelijk wie er achter de schietpartij zit. De dader zou nog op de vlucht zijn.Volgens de Duitse media heeft de moord mogelijk te maken met een 'broedertwist' tussen twee fracties van de Hells Angels. Zo zijn er in het verleden al meerdere confrontaties geweest tussen de traditionele Hells Angels uit Frankfurt en de Turkse afdeling in Gießen.Onderling conflictIn 2014 raakte Mucuk nog gewond bij een schietpartij in Frankfurt. Dit gebeurde ook tijdens een onderling conflict tussen verschillende fracties van de Hells Angels.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee