Weer Nederlandse bedrijven aangevallen in Ethiopië

In Ethiopië zijn tijdens demonstraties tegen de overheid weer twee Nederlandse bedrijven aangevallen.

In Ethiopië zijn tijdens demonstraties tegen de overheid weer twee Nederlandse bedrijven aangevallen. © AFP

In Ethiopië zijn opnieuw twee Nederlandse bedrijven aangevallen door demonstranten. Dat bevestigde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag. Het is niet bekend om welke bedrijven het gaat.

ANP

Het is al langer onrustig in Ethiopië. Eerder deze week werd een Nederlandse sapfabrikant al aangevallen en vorige maand waren Nederlandse bloemenbedrijven slachtoffer van betogers in het noordwesten van het Afrikaanse land. Bevolkingsgroepenvoelen zich achtergesteld. Volgens het ministerie zijn de aanvallen niet specifiek gericht tegen de Nederlandse bedrijven, maar worden ze gezien als verlengstuk van de Ethiopische overheid. Crisisteam Op de Nederlandse ambassade is een crisisteam gevormd. Dat staat in voortdurend contact met Nederlandse ondernemingen en de Ethiopische overheid. Het ministerie raadt Nederlanders die naar Ethiopië afreizen aan het reisadvies voor het land goed in de gaten te houden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee