Student aangehouden voor schieten met luchtbuks

© ANP

De politie heeft een 20-jarige student aangehouden omdat hij met een luchtbuks op een verenigingshuis van Vindicat in Groningen heeft geschoten. Volgens de vereniging is de dader zelf lid van Vindicat.

Chris Klomp

De student zou eerder deze week op het huis hebben geschoten na een ruzie met een van de bewoners. Volgens de politie wilde hij verhaal halen. Niemand raakte gewond, maar er sneuvelde wel een raam. Een van de bewoners deed aangifte van vernieling en bedreiging.VervolgingDe politie kon de verdachte al snel aanhouden. Na verhoor op het politiebureau mocht hij weer naar huis. Volgens een woordvoerder zal het dossier doorgestuurd worden naar het Openbaar Ministerie. Die moet een beslissing nemen over verdere vervolging. De politie denkt niet dat de actie van de student iets te maken heeft met een reeks incidenten bij het corps in Groningen.Eerder lekte een zogenaamde 'bangalijst' uit, een boekwerkje waar vrouwelijke leden werden beoordeeld op hun seksprestaties. Ook werd duidelijk dat een aspirant-student zwaar was mishandeld tijdens een ontgroening. De gemeente en de universiteit willen nu af van de ontgroeningen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee