Wietplant gejat van kankerpatiënt

Print
Wietplant gejat van kankerpatiënt

Afbeelding: John Peters

Het zal je maar gebeuren. Ben je kankerpatient en heb je één armzalig wietplantje in de tuin om medicinale olie te maken om je pijn te verzachten; jat één of andere overlaat die ene plant uit je tuin. Omdat hij dan zijn jointje niet in de coffeeshop hoeft te halen en geld bespaart.

De 73-jarige Theresa Dennes uit Swalmen is nog boos over de diefstal die onlangs ’s nachts moet hebben plaatsgevonden bij haar huis aan de Rijksweg Noord. De plant was vanaf de straat goed te zien en stond in volle bloei. Voor de Swalmense hèt bewijs dat iemand in de gaten heeft gehouden wanneer de toppen rijp waren voor de oogst.

Therese kweekte het plantje op advies van haar zus, die sinds de 73-jarige anderhalf jaar geleden te horen kreeg dat ze ongeneeslijke maagkanker heeft, alle mogelijke informatie over de ziekte inwint. Onder andere bij de stichting Mediwiet. Die onderzoekt  de mogelijkheden om olie van cannabis medicinaal  te gebruiken zonder er high van te worden. Wietolie is niet te koop omdat hij net als de wietplant officieel illegaal is. Wel worden voor medicinaal gebruik andersoortige hennepplanten gekweekt, met een zeer lage concentratie THC, de stof waar je high van wordt. Van die planten is wèl olie te koop.

Pijnbestrijding
De stichting Mediwiet geeft cursussen hoe je zelf wietolie zelf kunt maken en verdund kunt gebruiken zodat je er niet van in hogere sferen raakt. Volgens de stichting helpt wietolie niet alleen voor pijnbestrijding, maar heeft die ook een medicinale werking.

Wietolie zou  voor een verbetering van het immuumsysteem zorgen, waardoor kankerpatienten in sommige gevallen zelfs zouden kunnen genezen. Therese uit Swalmen gelooft dat laatste overigens niet. “Daar durf ik me echt niet aan vast te klampen. Ik gebruik de olie voor de pijn. Dat doe ik trouwens in overleg met mijn arts in het Roermondse ziekenhuis.”

Meer info op stichtingmediwiet.nl.

Lees voor het volledige verhaal van Therese Dennes zaterdag De Limburger. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje