Sekschat met tienermeisje wordt wethouder fataal

© Archieffoto AD/AFP

Een wethouder van Hoogezand-Sappemeer is opgestapt omdat hij werd gechanteerd. Ger Lindeman dacht te hebben gechat met een 14-jarig meisje, maar vermoedelijk ging het om criminelen.

ANP

Nadat de chat seksueel van aard was geworden, werd hij gechanteerd. Dat zegt Lindeman vrijdag tegen het Dagblad van het Noorden. 'Ik liet me meeslepen op een onbewaakt ogenblik.'

Lindeman (45) heeft het over 'professionele criminelen'. Hij weigerde het gevraagde geld te betalen, waarop de chatwisseling op Facebook werd gezet.De wethouder deed aangifte en lichtte burgemeester Peter de Jonge in. Enkele dagen later, eind september, besloot hij op te stappen. ,,Strafrechtelijk heb ik niets fout gedaan. Ik heb niet met haar afgesproken. Dat was ook helemaal niet de bedoeling. Maar ik heb me wel mee laten slepen waardoor ik chantabel werd'', zegt hij tegen de krant. ,,Ik ben er ingelopen. Heel stom en met grote gevolgen.''De politie heeft een onderzoek gestart. Lindeman: ,,We hebben contact gezocht met de afpersers. Maar zonder resultaat. Deze gasten zijn heel moeilijk te achterhalen.'' De politie wil inhoudelijk niet op de zaak ingaan. Het OM heeft de zaak ook in onderrzoek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee