Oranje tankt zelfvertrouwen tegen zwak Wit-Rusland

© Twitter

© Twitter

© AP

© ANP

© ANP

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Quincy Promes heeft het Nederlands elftal vrijdagavond aardig op weg geholpen in het thuisduel met Wit-Rusland. De aanvaller scoorde beide treffers van Oranje in de eerste helft (2-0). Na rust konden Davy Klaassen en Vincent Janssen, met een fraaie knal in de rechterkruising, de marge vergroten: 4-1.

ANP/AD.nl/Gracenote

Promes vierde in De Kuip zijn eerste doelpunten voor de nationale ploeg. De Amsterdammer blinkt de laatste twee jaar bijna wekelijks uit voor Spartak Moskou. Hij haalde dat hoge niveau in zijn eerste veertien interlands maar sporadisch voor Oranje.Het Nederlands elftal had zelfs een derde doelpunt voor rust verdiend. Een treffer van Virgil van Dijk werd onterecht wegens buitenspel afgekeurd. Wit-Rusland werd door de snelle achterstand gedwongen iets aanvallender te spelen dan de ploeg normaal doet. Dat leidde tot twee hachelijke moment voor het doel van Maarten Stekelenburg, die na vier jaar terugkeerde in de landenploeg. Siarhei Kornilenko en Michail Hardzeisjoek schoten naast.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee