Superhelden samen op begrafenis vermoorde Jacob (6)

Print

Batman houdt een woordje voor bezoekers van de begrafenis van de overleden Jacob Hall. Afbeelding: AP

Superman, de Ninja Turtles en Wonder Woman: allemaal waren ze deze week op de begrafenis van de zesjarige Jacob Hall in Amerika. Zelf lag het vermoorde ventje in de kist als Batman. Met de speciale superheldenuitvaart wilde zijn familie het leven van het jongetje vieren.

Jacob, die vorige maand werd vermoord door een 14-jarige jongen, hield ervan zich als superheld te kleden. Dan voelde hij zich de ultieme 'good guy', schrijft ABC News.

Meer dan 1000 mensen verschenen woensdag bij zijn uitvaart, velen verkleed als superheld. ,,Neem met je mee wat je van Jacob hebt geleerd'', sprak John Buckland, die vaker soortgelijke uitvaarten organiseert. Hij reisde 650 kilometer voor de plechtigheid en arriveerde in een Batmobiel. ,,Laat het je een betere echtgenoot, een betere vader, een betere broer, een betere zus of een betere 'alles' maken.''

Moordenaar
De moeder van Jacob verscheen als Robin, de rechterhand van Batman. Emotioneel deelde ze de woorden die haar Jacob op zijn sterfbed had gezegd over zijn moordenaar. ,,Mama, vergeef die jongen en houd van hem, zoals Jezus van hem houdt.'' De predikant moedigde tijdens de dienst iedereen aan de 14-jarige te vergeven. 

De tiener vermoordde op 28 september eerst zijn vader, waarna hij naar school reed en Jacob neerschoot. Ook raakte hij een klasgenoot en een leraar, maar zij overleefden het. De verdachte is aangehouden en wordt beschuldigd van moord, poging tot moord en wapenbezit.