VS overtuigd van rol Rusland bij hackpogingen

Print
VS overtuigd van rol Rusland bij hackpogingen

De Russische president Poetin en zijn Amerikaanse collega Obama tijdens de G20 vorige maand. Afbeelding: EPA

De Amerikaanse overheid heeft Rusland formeel beschuldigd van de recente cyberaanvallen op organisaties van de Democratische partij.

Volgens persbureau Reuters zijn de VS ervan overtuigd dat Rusland een rol heeft gespeeld bij de aanval op het computersysteem van de Demoraten. 

,,Gezien de omvang en gevoeligheid van de aanval, denken we dat alleen de allerhoogste ambtenaren in Rusland de bevoegdheid hebben om dergelijke activiteiten in gang te kunnen zetten'', aldus een verklaring van de Amerikaanse regering.

Verkiezingen 
De Amerikaanse regering verdenkt de Russen ervan op die manier de verkiezingen te hebben willen beïnvloeden. De Russische president Vladimir Poetin heeft alles in een eerste reactie ontkend, zo meldt de Washington Post.

De beschuldigingen komen op een moment dat de relatie tussen Washington en Moskou toch al op gespannen voet staat wegens een aantal meningsverschillen over internationale aangelegenheden. Amerika verdenkt Rusland er onder meer van het Syrische regime te hebben gesteund bij aanvallen op burgerdoelen en ziekenhuien in de Syrische stad Aleppo.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen