Kwik daalt onder het vriespunt

Print
Kwik daalt onder het vriespunt

Afbeelding: AD

De eerste vorst van het najaar is een feit. In het oosten van het land, op weerstation Heino (Overijssel), koelde het rond 06.00 uur af tot onder het vriespunt. Het was op 4 mei dat het voor het laatst heeft gevroren in ons land.

Het gaat om de temperatuur op de normale meethoogte (anderhalve meter). Vorst aan de grond was er al eerder. Vorig jaar vroor het op normale meethoogte voor het eerst op 13 oktober. De vroegste vorst na de zomer was op 15 september 1971. De laatste in het jaar op 16 december 2000, volgens Weerplaza.

Ook elders in Overijssel en Gelderland daalde de temperatuur lokaal onder het vriespunt. Aan de grond was er op meer plaatsen vorst.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen