FOTOALBUM Max' succesweekend in beeld

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

En weer werd er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het indrukwekkende, nog prille succesverhaal, dat Max Verstappen schrijft. In Japan op het circuit van Suzuka knokte de jonge Limburger zich in zijn Red Bull naar een prachtige tweede plek achter Nico Rosberg (Mercedes).

De Limburger

Diezelfde klassering haalde hij vorige week ook in Maleisië.

Het negentienjarige racetalent vocht in de slotfase van de race een verbeten duel uit met regerend wereldkampioen Lewis Hamilton, die er niet in slaagde in zijn snellere Mercedes de Red Bull van Verstappen te passeren.

De kijkers van de Grand Prix van Japan kozen zondag via internet de Nederlander opnieuw tot 'Driver of the Day', oftewel de beste racer van allemaal. Het was al de zesde keer dit seizoen dat de Limburger van Red Bull die publieksprijs kreeg.

Verstappen sprak na zijn tweede plaats op het circuit van Suzuka achter winnaar Nico Rosberg van een superrace. ,,Tweede worden is super. De strategie van het team was geweldig en dat ik dan de strijd kan aangaan met de Mercedessen, is helemaal fantastisch'', meldde de Nederlander in de persconferentie.

Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton joeg in de slotfase op Verstappen en deed in de voorlaatste ronde een ultieme inhaalpoging de tweede plaats over te nemen, maar Verstappen pareerde de aanval kundig. ,,Ik zag in mijn spiegel dat hij binnendoor wilde, maar ik laat dan niet de deur open'', vertelde hij aan Ziggo Sport.

Zie ook 1Limburg: Verstappen voor 6e keer op podium na adembenemend slot

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee