Vader schiet twee agenten dood na familieruzie in Californië, derde gewond

© HBVL

© HBVL

© HBVL

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Twee agenten van de politie van Palm Springs zijn zaterdagnamiddag doodgeschoten en een derde raakte gewond, zo zegt de politievakbond van de Amerikaanse stad in de staat Californië.

HBVL

,,Twee agenten dood, een andere gewond bij schietpartij in Palm Springs. Achtervolging aan de gang”, zo klinkt het in een tweet van de politievakbond.

,,Vandaag heeft Palm Springs twee dappere agenten verloren”, zo zei politiechef Bryan Reyes op een persconferentie. ,,Op dit moment ben ik wakker in een nachtmerrie.”

De slachtoffers zijn geïdentificeerd als Jose Vega, een 35-jarige man, en de 27-jarige Lesley Zerebny. Zij werkte nog maar anderhalf jaar bij de politie en laat een baby van vier maanden oud achter. Met de gewonde agent gaat het goed, zegt politiechef Reyes nog.

Volgens Reyes stonden de agenten aan de deur van een huis toen de schietpartij begon. Ze waren opgeroepen voor een gewone familieruzie. Ze probeerden met de verdachte te onderhandelen toen die plots het vuur opende.

Volgens een lokale krant, The Desert Sun, vertelde een getuige dat de vader van de schutter gezegd had dat zijn zoon vlak voor de schietpartij te kennen had geven dat hij agenten wou doden. ,,De vader kwam bij ons hulp zoeken”, zei Frances Serrano. De zoon zou volgens haar mentale problemen hebben.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee