Dr. Dre boos op Sony: Ik sla geen vrouwen

© AD

Rapper Dr. Dre is woedend op filmmaatschappij Sony Pictures. In een tv-film die volgende week moet uitkomen, zou het personage dat Dr. Dre moet voorstellen zijn ex-vriendin slaan. André Romelle Young, de echte naam van de 51-jarige artiest, heeft gedreigd met een rechtszaak als de film wordt uitgezonden, meldt TMZ.

AD

Sony Pictures heeft een film over het leven van Dr. Dre gemaakt die Suriving Compton: Dre, Suge & Michel'le heet. De rolprent zou 'het verhaal onthullen achter de man die hiphop veranderde', hij wordt erin weggezet als iemand die vrouwen slaat. Het karakter in de film is extreem gewelddadig. Hij zou zijn ex-vriendin aan haar haar trekken, slaan in het gezicht en zelfs een pistool op haar richten.

Dr. Dre ontkent met klem ooit zijn ex te hebben mishandeld. Hij refereert aan het feit dat zij 30 jaar na hun relatie daar nooit een woord over heeft gerept. Ze is ook nooit medisch behandeld en er is geen politierapport. Om die reden heeft de rapper een team advocaten samengesteld en als Sony zich niet terugtrekt, wordt de zaak uitgevochten in de rechtszaal.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee