'Man (40) brengt zwangere 'echtgenote' (12) naar ziekenhuis'

Print
'Man (40) brengt zwangere 'echtgenote' (12) naar ziekenhuis'

Afbeelding: Youtube

Een 40-jarige man uit de Chinese provincie Jiangsu zou zijn gearresteerd nadat in het ziekenhuis werd ontdekt dat zijn zwangere 'echtgenote' slechts twaalf jaar oud is. Dat schrijft The Mirror. De man beweerde dat zijn geliefde acht jaar ouder is, maar daar is volgens doktoren niets van waar.

Samen met een vrouw die zei haar stiefmoeder te zijn zou de verdachte het meisje onlangs naar het Xuzhou City Central Hospital hebben gebracht. Volgens de man was het meisje drie maanden zwanger en moest de gyneacoloog haar onderzoeken.

Doktoren vermoedden al snel dat de man loog en alarmeerden de politie. ,,Ze is duidelijk nog een kind en zeker nog lang geen 20 jaar'', zou een ziekenhuismedewerker hebben gezegd. Daar was de 'echtgenoot' niet blij mee. ,,Ik bracht haar om haar te laten onderzoeken, doe gewoon jullie werk. Stel niet zoveel vragen.''

Kindbruid

De doktoren probeerden het meisje te ondervragen, maar dat lukte niet omdat ze geen Mandarijn sprak. Volgens de politie had het meisje geen Chinees paspoort en komt ze uit een ander land in Zuid-Azië. Het is niet duidelijk waar ze exact vandaan komt en wie ze is. Mogelijk is ze het slachtoffer van mensenhandel en kocht de man haar als kindbruid.

Talloze internationale nieuwssites brachten bij berichten over het voorval een foto van een meisje met een bolle buik. Dit zou echter niet het zwangere meisje zijn, maar een kind met een waterbuik.

In China mogen jongens trouwen als ze 22 jaar zijn en meisjes als ze 20 zijn. Naar verluidt laten sommige plattelandsfamilies hun kinderen al trouwen als ze dertien jaar zijn. De families zouden het huwelijk dan pas later officieel laten registreren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen