Zoektocht naar vermiste student levert niets op

© AD

Een eenheid van de landelijke politie heeft vandaag in Groningen enige tijd met een sonarboot gezocht naar de vermiste student Wytze Pennink. Hij werd niet gevonden. Na het uitkijken van camerabeelden en op aanwijzingen van een speurhond kwam een mogelijke locatie in beeld. De politie zocht met de boot en duikers in het water naar de 18-jarige student.

AD

Volgens een woordvoerder van de politie is nauwkeurig gekeken naar de mogelijke route die Pennink heeft gelopen van het uitgaansgebied naar huis. Op basis van camerabeelden van bedrijven en de inzet van een speurhond kwam de politie uit in de buurt van het water ter hoogte van de Spilsluizen. Rond het middaguur werd de zoektocht afgerond.

Zoektocht

De 18-jarige student kwam vrijdag niet aan bij zijn studentenhuis in Groningen na een nacht stappen. Studentenvereniging Vindicat, waar de student lid van was, begon zaterdagmiddag met 300 leden al aan een zoektocht. Ook vrienden zijn samen met de politie alle mogelijke plekken langsgegaan waar Wytze zou kunnen zijn. Wytze is voor het laatst gezien bij een snackbar in Groningen. Hij droeg een rode legging met daaroverheen een grijze korte joggingbroek, een blauw gebloemd Hawaii-shirt en bruine leren schoenen. Hij kwam net terug van een feest.Een vriend van Wytze probeert ook via Facebook meer te weten te komen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee