'Alle Feyenoord-supporters mogen meedenken over nieuw stadion'

© OMA

Feyenoord City wil supporters van de Rotterdamse club uitgebreid de kans geven om mee te denken over deze grootschalige ontwikkeling op Zuid. Daarbij gaat het vooral om de mening over het 63.000 plaatsen tellende nieuwe stadion voor Feyenoord, dat op de oever van de Nieuwe Maas moet komen. ,,We willen onder alle supporters toetsen wat er op hun verlanglijstje staat'', meldt een woordvoerder.

AD

Om de enorme achterban te bereiken, zullen alle denkbare middelen worden aangewend. ,,We willen niet louter met één partij praten, maar zoveel mogelijk aanhangers van Feyenoord de kans geven om hun zegje te doen. Daarbij zullen we uitgebreid gebruik maken van de sociale media. En hen zo bijvoorbeeld wijzen op enquêtes die wij zullen aanbieden. We gaan ervoor zorgen dat al die mensen ons weten te vinden.''

We gaan ervoor zorgen dat al die mensen ons weten te vinden

Dit alles gaat pas spelen als de plannen voor Feyenoord City, inclusief een nieuwe functie voor de huidige Kuip, in een volgende fase belanden. Het naar schatting 1 miljard euro kostende project gaat nu de ambtelijke molen in, om voor het einde van het jaar aan de Rotterdamse politiek te worden voorgelegd. Financiële hulp van de stad is nodig om deze mega-ontwikkeling in Rotterdam-Zuid van de grond te krijgen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee