Lewis Hamilton: verliezen als een echte kampioen

© De Limburger

Formule 1-team Mercedes tekende na de Grand Prix van Japan protest aan tegen het rijgedrag van Max Verstappen. Uitgerekend Lewis Hamilton, slachtoffer van de actie van de Red Bull-coureur, vond dat zijn team het protest moest intrekken. Daarmee reduceerde hij zijn eigen titelkansen, maar toonde tevens aan over een groot race-hart te beschikken.

Ivo op den Camp

Vanaf de dag dat Max Verstappen toetrad tot de Formule 1 is hij spraakmakend. Vorig jaar bij Toro Rosso vooral door zijn inhaalacties en zijn controversiële uitspraken.

Meer dan eens werd Verstappen besproken door de wedstrijdleiding. Onlangs nog zat de Limburger een poosje op kantoor bij wedstrijdleider Charlie Whiting. Die maakte hem duidelijk dat er een dag komt dat hij niet meer door de mazen van het net glipt en bestraft gaat worden.

Zondag stuitte Lewis Hamilton op de onverzettelijke Verstappen, die zijn tweede plaats met hand en tand verdedigde. En, niet voor de eerste keer, zocht de Limburger de grens van het toelaatbare op.

Mercedes diende ver na afloop toch een protest in, dat - als het gehonoreerd zou worden - Hamilton zeven WK-punten extra zou opleveren. Het was vervolgens de Engelsman zelf die zijn team via een tweet liet weten niet gediend te zijn van een protest. ‘Het protest komt niet van mij. Dit is niet de manier waarop we moeten handelen. Dit is voorbij; we gaan door’, was de strekking van Hamiltons tweet, die hij vanuit de trein op weg naar Tokio verstuurde.

Hamilton zal dit jaar waarschijnlijk onttroond worden als wereldkampioen, maar als pure sportman heeft hij gisteren een grote overwinning geboekt.

Zie ook 1Limburg: Mercedes trekt protest tegen Verstappen in

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee