Abdeslam praatte met andere gevangenen

Print
Abdeslam praatte met andere gevangenen

Salah Abdeslam zit in de gevangenis van Fleury-Mérogis, Afbeelding: EPA

Salah Abdeslam, de hoofdverdachte van de aanslagen in Parijs van 13 november, is er ondanks zijn isolement in geslaagd om met andere gevangenen te praten. Dat heeft de Franse minister van Justitie Jean-Jacques Urvoas bevestigd.

Salah Abdeslam zit sinds 27 april in isolement in  Fleury-Mérogis (ten zuiden van Parijs). “Dat is een grote gevangenis met 4.366 gevangenen terwijl er eigenlijk plaats is voor de helft minder mensen”, zo zei de minister in het politieke praatprogramma Le Grand Rendez-vous.

“Elke keer dat hij probeerde om een gesprek met een buur te voeren, hoe kort ook, werd die persoon onmiddellijk naar een andere gevangenis overgeplaatst”, zo bevestigde hij.

Urvoas benadrukte dat de buren waarmee Abdeslam in contact probeerde te komen verre buren waren, omdat de cellen naast hem leeg zijn.

“Ondanks het plexiglas (aan het raam, red.) dat moet voorkomen dat hij toegang heeft tot de buitenwereld, kan ik me voorstellen dat hij zich hoorbaar kan maken aan een andere gevangene als hij zijn stem forceert, wat gebeurd is.”

Hij herinnerde er ook aan dat Abdeslam 24 uur per dag onder cameratoezicht staat.