Samsung Note 7 toch uitgesteld in Nederland

Print
Samsung Note 7 toch uitgesteld in Nederland

Afbeelding: Samsung

Samsung zet zijn geplande lancering van de mogelijk brandgevaarlijke Samsung Galaxy Note 7 in Nederland toch niet door. Een woordvoerster van Samsung Nederland liet dat maandag aan het einde van de ochtend weten, na eerdere berichten dat de lancering wel door zou gaan.

 

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant meldde al de productieplanning van zijn duurste smartphone ,,aan te passen'' vanwege het lopende onderzoek naar nieuwe problemen met het toestel. Zondag doken al berichten op dat Samsung de productie van zijn paradepaardje tijdelijk zou stilleggen. Volgens Samsung Nederland is dat de reden dat de levering nu toch wordt uitgesteld.

,,We gaan de levering tot nader order uitstellen", aldus de woordvoerster. Het gaat vooralsnog alleen om de levering aan ,,pre-orderklanten", die het toestel al eerder hadden besteld. Voor de levering aan de winkels was nog geen datum geprikt. Woordvoerders van KPN, Bol.com en Coolblue laten weten te wachten met levering tot Samsung groen licht geeft.

Kort na de lancering van de Note 7 in een aantal landen doken verhalen op van spontaan ontbrandende of exploderende exemplaren. Meerdere mensen raakten gewond. Samsung besloot miljoenen toestellen om te ruilen. Inmiddels wordt in verschillende media melding gemaakt van zeven omgeruilde toestellen die ook in brand vlogen.

Onder meer twee grote telefonieaanbieders in de Verenigde Staten zijn naar aanleiding van de problemen met de omgeruilde toestellen gestopt met de verkoop. Klanten die al een Note 7 hebben mogen die inruilen voor een heel ander toestel.

De Note 7 is overigens niet het belangrijkste model voor Samsung. Het is een van de nieuwste modellen met alle nieuwste snufjes, maar het vlaggenschip van de fabrikant is de serie Samsung Galaxy 7, die in twee formaten wordt geleverd. Daarnaast verdient Samsung ook veel aan allerlei andere, goedkopere modellen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen